ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Tafelbladen

Voor dat u een tafelblad aanschaft, is het erg belangrijk om te bewerkstelligen dat sommige materialen beter bestand zijn tegen schade en slijtage dan andere materialen. Het omstoten van een glas wijn kunt u bijvoorbeeld beter op een keramieken of terrazzo tafel doen, dan op een granieten tafel.

Hieronder vindt u diverse voorbeelden van materialen tafelbladen die wij u te bieden hebben. Ook staat er bij beschreven welke eigenschappen dit materiaal bezit.

Tafelblad | Graniet tafelblad

Graniet is ontstaan door het ondergronds hard worden van magma. Graniet is dus één van de vele natuurstenen en bevat vele mineralen. Graniet is van een erg hard materiaal waardoor krassen en andere narigheden er moeilijk op te zien zijn. Dit komt door het zogenaamde uithardingsproces wat al meer dan duizenden jaren oud is. Een granieten steen kan goed tegen warmte. Een pan die net van het vuur komt, kunt u dus gerust op de tafel zetten. Helaas heeft graniet ook nadelen. Het is bijvoorbeeld niet resistent tegen bepaalde bijtende middelen en er kan een vorm van vocht tussen en in de steen terecht komen.

Om een granieten tafelblad goed te onderhouden, raden wij u aan om een mild en dus niet te sterk schoonmaakmiddel te gebruiken. Gebruikt u juist wel een sterk schoonmaakmiddel, dan heeft u grote kans dat er bijtende middelen in uw tafelblad trekken. Deze veroorzaken vlekken die er moeilijk uit te halen zijn. Dit is uiteraard iets wat u wilt voorkomen. U kunt bij ons ook speciale reinigingsmiddelen kopen die speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van granieten tafelbladen.

Voor ons uitgebreide assortiment aan granieten tafelbladen kunt u hier klikken. Het is mogelijk om bij ons uw tafelblad op maat te laten maken.

Tafelblad | Composiet tafelblad

Composiet is een door mensenhanden gemaakt materiaal dat voornamelijk bestaat uit kwarts, aangemengd met kleurstoffen, bindmidelen en granietstof. Het materiaal is hierdoor extreem sterk maar, in tegenstelling tot andere materialen, is het minder poreus en laat het minder vocht door. Daarnaast kan een composiet tafelblad beter tegen zuren en bijtende stoffen alhoewel het nog steeds aan te raden is om voorzichtig om te gaan met een composiet werkblad.

We bieden composiet van twee topmerken uit de branche aan: Silestone en Compac. Daarnaast hebben we ook onze eigen reeks composiet budgetstenen voor een nog betere prijs.

Tafelblad | Terrazzo tafelblad

Een terrazzo tafelblad wordt geproduceerd uit een mix van cement, zand marmer en granietkorrels. Een terrazzo tafelblad heeft als voordeel dat deze waterdicht is en dus zeer hygiënisch is. Een tafelblad van terrazzo is makkelijk schoon te houden. Krassen zijn er niet of nauwelijks op te zien.

Terrazzo tafelbladen zijn gevoelig voor warmte. Voor pannen die bewijzen van spreken net van het vuur komen, raden wij aan deze op onderzetters te zetten. Mocht u dit niet doen, kan het zijn dat de beschermlaag van het tafelblad wordt aangetast. Terrazzo bladen zijn eenvoudig schoon te maken door middel van een beetje water met een mild schoonmaakproduct. Let wel op, vermijd schoonmaakmiddelen die citroen bevatten. Dit is namelijk erg slecht voor het tafelblad van terrazzo.

Wij bieden u een ruim assortiment aan terrazzo bladen, klik hier voor ons assortiment aan terrazzo tafel bladen. Alle terrazzo tafels bladen kunt u bij ons op maat laten maken.

Tafelblad | Keramiek tafelblad

Een keramiek tafelblad is geproduceerd van 2 tot 3 dunne lagen keramisch materiaal. Keramiek is gemaakt van hard materiaal. Het is zelfs harder dan graniet! Over het algemeen wordt keramiek als net ideale materiaal gezien voor een tafelblad. De klanten zijn er vol lof over en dit is één van de best verkochte materialen die wij hebben. Ook is een keramieken tafelblad hittebestendig. Onderzetters voor pannen zijn dus wezenlijk niet nodig.

Ook bij een keramiek tafelblad geldt dat het schoonmaken met een sterk schoonmaakmiddel niet goed is voor het tafelblad. Een mild schoonmaakmiddel als allesreiniger is genoeg om de tafel helemaal schoon te krijgen. Mochten er zich kalkplekken vormen op het tafelblad, kunt u deze behandelen met een beetje azijn.

Tafelblad | Vraag uw gratis offerte aan!

Wij hebben een ruim keuze voor u aan granieten bladen. U kunt hier klikken om ons assortiment te bekijken. Ook kunt u al onze tafelbladen op maat laten maken. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze video pagina. Hier vindt u leuke en handige weetjes voor een mooi tafelblad.

Heeft u na lang twijfelen een keuze gemaakt in de stenen die u mooi vindt? Vul dan een offerteformulier in en wij sturen u binnen een dag een mooie en duidelijke offerte terug. Ook komen wij bij u alle tafels, vensterbanken, keukens en alle andere benodigdheden installeren.