ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Granietkeukenblad.be is gespecialiseerd in het fabriceren en installeren van bladen in onder andere keukens en badkamers. Tevens leveren en installeren wij vensterbanken of bladen voor de uw gewenste locatie. Dit doen wij in zowel België als in Nederland en Luxemburg. Voor een keukenblad, of een blad voor een andere doeleinde van natuursteen bent u bij ons op het goede adres. U kunt kiezen uit diverse materialen en ontwerpen.

Wij leveren het beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Vandaag de dag zijn de bladen betaalbaar voor iedereen. Het is belangrijk dat u voor topkwaliteit kiest, zodat u lang van uw product kunt genieten.

Voor vragen kunt u ons ten alle tijden bereiken. U kunt ook meteen bij ons een offerteaanvraag indienen.

Silestone

Silestone is één van de topmerken waar kwaliteit van belang is. Natuursteen van Silestone bestaat uit natuurlijk kwarts. Deze stenen zijn geschikt om keukens en badkamers te decoreren. U kunt kiezen uit verschillende kleuren, en om het nog handiger te maken, kunt u de waaier bekijken. Hier staan drie diverse afwerkingen in. Silestone onderscheidt zich ten opzichte van andere merken, omdat Silestone het enige oppervlak is die voorzien is van een anti-bacteriële bescherming. Het schoonmaken wordt hiermee zeer gemakkelijk.

Silestone is een hard en stevig materiaal. Dit oppervlak is beschikbaar voor in de keuken en de badkamer, maar ook voor vloeren en wandbekledingen met minimale voegen.

Een blad van Silestone is verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen. U bepaalt zelf hoe u het wilt hebben, en wij leveren u droomblad. Wij gaan voor uiterste kwaliteit, zodat u lang kunt genieten van uw keukenblad.

COMPAC

Als we het hebben over Compac, dan hebben we het over de globale marktleider van natuursteen. Het Spaanse bedrijf is opgericht in 1975 en heeft zich inmiddels uitgebreid over de hele wereld. Het begon in de stad Barcelona, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Marmer wordt uit Spanje gehaald en kwarts wordt verwerkt in Portugal. Deze twee productiecentra hebben maar liefst een gezamenlijke capaciteit van meer dan 4,5 miljoen vierkante meter aan producten per jaar. Met meer dan 400 specialisten in dienst, wordt er elke dag gewerkt aan verbeteringen. Compac fabriceert en distribueert oppervlaktes van marmer en kwarts voor in de keuken, badkamer of een andere door u gewenste locatie.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Zijn natuurstenen keukenbladen zwaar?

Een keukenblad van natuursteen is over het algemeen erg zwaar. De materialen graniet en kwart kunnen al rond de 80 kilogram per vierkante meter wegen.

Waar kan graniet en kwarts nog meer voor gebruikt worden?

Graniet en kwarts worden vaak gebruikt als keukenblad. Dit is niet de enige optie. Deze materialen worden ook gebruikt in badkamers, open haarden, vensterbanken, vloeren spatplaten en nog veel meer. Wilt u een blad voor een andere locatie, en staat deze niet op de website beschreven? Neem dan gerust contact met ons op, zodat onze deskundige medewerkers u onze mogelijkheden kan voorleggen.

Waarom is graniet en kwarts zo geschikt?

Dit komt door de praktische werking. Een keukenblad van graniet en kwarts is erg hygiënisch. Dit houdt  in dat het makkelijk te onderhouden is. Door de zwaarte van het blad, is het keukenblad hard en stevig. Daarnaast behoudt het zijn kleur en kunt u er jarenlang van genieten.

Waarom worden granieten en kwarts keukenbladen aantrekkelijker ?

In het verleden werd graniet vaak gebruikt als materiaal voor een keukenblad. Het was echter niet voor iedereen betaalbaar. De mensen die tot de hoge inkomensgroepen behoorden, konden zich een keukenblad van graniet veroorloven. Gelukkig is het tegenwoordig voor iedereen betaalbaar geworden. Dit komt door de gemoderniseerde technieken en machines. Kwarts wordt minder vaak gebruikt, maar is ideaal voor het maken van keukenbladen. Dit komt vanwege de keuze uit diverse kleuren en het makkelijke onderhoud.

Ontstaan er oneffenheden op het blad tijdens het installeren?

Wij leveren de bladen direct uit de fabriek in zeer goede staat en van topkwaliteit. Bij een granieten keukenblad kunnen wij u niet garanderen dat er helemaal geen oneffenheden zijn. Er kunnen namelijke kleine oneffenheden voorkomen, omdat graniet een natuurlijk product is en niet wordt bewerkt met de hand. Tijdens de installatie kunnen er enkele strepen of krassen ontstaan, al wordt al natuurlijk alles aan gedaan om dit te voorkomen. Mochten er zich toch enige complicaties voordoen, dan kunnen deze krassen zo goed als onzichtbaar gemaakt worden. Een keukenblad van kwarts is niet voorzien van oneffenheden. Dit komt omdat een keukenblad van kwarts handgemaakt is en de afwerkingen worden door een laboratorium onder handen genomen.

Marmer, kalksteen en leisteen geschikt voor keukenbladen of niet?

Marmer, kalksteen en leisteen zijn materialen die vaak gebruikt worden voor keukens in Europa. Deze materialen kunnen namelijk beschadigd raken en zal zijn perfecte staat niet behouden. Nou zult u u vast afvragen wat hier nou zo goed aan is. De Europeanen, met name Zuid-Europeanen, houden van een versleten, verouderde look, en daar zorgen deze materialen voor. Graniet en kwarts behouden hun kwaliteit en zullen niet beschadigen na een paar jaar.

Wat zijn de verschillen tussen graniet en marmer?

Zowel graniet als marmer zijn gedolven uit de aarde. Dit is de enige eigenschap die beide materialen gemeen hebben. Graniet is namelijk diep in de aarde bij een hoge temperatuur ontstaan. Graniet bestaat uit mineralen die vervolgens hard zijn geworden, waardoor er een stevige en duurzame steen is ontstaan. Marmer bestaat onder andere uit plantaardig materiaal, zoals skeletten van dieren. Het belangrijkste deel waar dit materiaal uit bestaat, is calcium. Een blad van marmer kan niet tegen zure en bijtende schoonmaakmiddelen, vanwege deze calcium. Pas daarom goed op met azijn, chloor en citroenzuur.

Beste materiaal voor keukenbladen. Graniet, kwarts of marmer?

Graniet en kwarts kunnen jarenlang mee gaan als keukenblad. Deze materialen worden namelijk niet beschadigd en vervaagd door de hitte en viezigheid. Daarnaast zijn deze materialen niet kwetsbaar en kunnen makkelijk onderhouden worden. Een keukenblad van graniet of kwarts, is een praktische blad.

Kwart is een handgemaakt product en verkleurt niet. Dit komt omdat het in een laboratorium bestand wordt gemaakt en gecontroleerd. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de kleur van het blad consistent is en blijft. Dit kan op twee verschillende manieren gedaan worden.

Graniet is te vergelijken met kwarts. Deze materialen lijken heel erg op elkaar. Graniet is niet zo absorberend als kwarts, maar graniet is wel een uniek blad. Elk stuk graniet verschilt van elkaar, maar behoudt wel zijn topkwaliteit. Om ervoor te zorgen dat een granieten keukenblad geen vocht absorbeert, raden wij u aan om een granieten blad regelmatig te sealen. Herhaal dit proces, van 15 minuten, ongeveer twee keer per jaar en u kunt langer van uw blad genieten.

Marmer is een materiaal wat vooral voor de badkamer wordt gebruikt. Marmer is ook te gebruiken in de keuken, al wordt niet niet aanbevolen. In de keuken bevinden zich allerlei stoffen, die het blad kunnen aantasten. Ook kunnen er sneller krassen ontstaan op een marmeren keukenblad.

Kwarts

Kwarts is een onzichtbaar of wit materiaal. Als kwarts in aanraking komt met onzuiverheden, die bijvoorbeeld tijdens het koken in de keuken loskomen, dan kan er een kleur gaan ontstaan. Kwarts is het belangrijkste deel van het materiaal composiet.

Terrazzo

Het materiaal terrazzo wordt met de hand gemaakt. Dit materiaal wordt al honderden jaren gebruikt. Terrazzo wordt gemaakt door korrels van marmer of natuursteen te mengen met cement. Het materiaal is net zo krachtig als cement en heeft een prachtige, luxueuze uitstraling.

Keramiek

Keramiek is een gewild materiaal. Dit is namelijke één van de beste materialen voor uw keukenblad. Door de keramische eigenschappen, is het blad tegen veel dingen bestand. U kunt kiezen uit diverse kleuren die matchen bij uw interieur.

Kan ik snijden op mijn keukenblad?

Bij sommige materialen is het mogelijk om een mes te gebruiken op het blad. Graniet is een hard en sterk materiaal. Op een granieten keukenblad kunt u een mes gebruiken. Wij adviseren wel altijd om snijplanken te gebruiken uit voorzorg. Uw messen kunnen namelijk bot worden. Dit komt door de dichtheid van het materiaal. Bij een keukenblad van composiet, keramiek of terrazzo raden wij het af om te snijden zonder gebruik te maken van een snijplank.

Wat is de dikte van een keukenblad?

Er zijn verschillende maten beschikbaar. Op onze website kunt u bekijken welke maten bij welke stenen horen.

Is het nodig om stenen materialen af te dichten?

Materialen die onder de grond zijn geproduceerd, absorberen veel vloeistoffen. Dit kan zorgen voor verkleuring en vlekken op het blad. Door het keukenblad goed te onderhouden en preventief mee om te gaan, kunt u langer genieten van uw keukenblad. De natuursteen bladen worden helemaal afgedicht, voordat ze de fabriek verlaten. Hier zorgen de impregneerbedrijven voor. Zij dichten de poriën af, zodat vloeistoffen niet in de steen kunnen trekken. Tevens wordt het verkleuren van het blad onmogelijk gemaakt.

Impregneerbedrijven zorgen ervoor dat het materiaal waar een blad van wordt gemaakt, beschermd wordt. Het materiaal wordt bestand gemaakt tegen vloeistoffen, zoals drank, voedselresten en koffie. Als een keukenblad, tafelblad of een ander blad vocht absorbeert, dan moet u enige maatregelen treffen zoals het onderhouden van het blad. Het materiaal marmer absorbeert meer dan graniet.

Hoeveel mm kan een niet-ondersteunde deel over een natuursteen keukenblad hangen?

Dit kan per soort steen verschillen. Wij adviseren u om een maximum van 350mm te hanteren, als u graniet of kwarts gebruikt. Er mag op het overhangende deel nooit iets staan. Dit gedeelte is namelijk niet ondersteund en kan daarom minder gewicht dragen.

Is een keukenblad van steen te repareren?

Mocht een oppervlak een deukje hebben opgelopen, dan zou het gerepareerd kunnen worden met dezelfde kleur. Voor een wat grotere deuk, zou er een mengsel van epoxyhars met gemalen steenslag van beschadigde gebieden van het blad gemaakt moeten worden.

Kunnen er op kwarts diverse steenafwerkingen gebruikt worden?

Dit is niet mogelijk.

Hoeveel mm kan er over het overhangende deel hangen?

Over het algemeen kan er 20mm voorbij de geïnstalleerde deuren komen. U moet er wel vanuit gaan dat de keukeneenheden 560mm diep met 20mm voor de deuren zijn. De badkamereenheden zijn 280mm diep met 20mm voor de deuren. Aan de zijkanten hangt meestal materiaal die tussen de 10mm en 20mm is. Dit zijn algemene cijfers. U kunt zelf bepalen wat de maten zijn.

Zijn voegen tussen de keukenbladen te zien?

Dit ligt aan het soort materiaal. De verschillende kleuren spelen hierbij een rol. Bij donkere kleuren, zoals zwart, wordt de zichtbaarheid van de voegen verminderd. Bij lichte kleuren, zoals wit, zijn de voegen wat meer te zien. De meeste mensen vinden het niet erg als ze een aansluiting kunnen zien bij een keukenblad van graniet. Het is een persoonlijke keuze en het hangt af van de kleur en het materiaal.

Zal ik hetzelfde keukenblad, qua kleur, ontvangen zoals op de website staat?

Onze website laat slecht een indicatie zien van hoe het eruit kan zien. Er spelen verschillende factoren mee, waardoor uw keukenblad er anders uit kan gaan zien dan er precies op de website staat. Denk hierbij aan de beperkingen van computer en monitors. Bij het materiaal kwarts is dit een minder groot probleem. Graniet is een puur product uit de natuur, waar alles uniek is. Wat er in de natuur groeit, bestaat maar één exemplaar van. Voor een kleine vergoeding, kunt u enkele samples ontvangen die u een beter beeld geven.

Waarom zijn de prijzen per steen niet hetzelfde?

Dit komt door verschillende factoren die meespelen. De stenen worden overal uit de wereld gehaald, uit verschillende landen en steden. De transportkosten verschilt per steen. Daarnaast is het ook van belang waar de steen wordt opgegraven. Als het gebied waar de steen opgegraven wordt, moeilijk te bereiken is, dan zijn hier meer kosten aan verbonden dan aan een steen die makkelijk op te graven is. De arbeidskosten en de machinekosten spelen hier ook belangrijke rol in. Stenen die niet veel voorkomen en zijn zeldzaam. Deze kosten meer dan stenen die wel vaak voorkomen.

Wordt marmer ook voor keukenbladen gebruikt?

Marmer is een goedkoop alternatief. Dit materiaal wordt vooral gebruikt als keukenblad. Marmer is wel gevoelig en kwetsbaar. Het is mogelijk om dit materiaal te fabriceren en te installeren, maar dit raden wij echter af. Marmer kan snel vlekkerig worden als het materiaal in aanraking komt met chemicaliën die in de keuken worden gebruikt en vrijkomen. Als een keukenblad van marmer met zorg wordt onderhouden, dan kan het geen kwaad om een marmeren keukenblad aan te schaffen.

Zijn natuurstenen keukenbladen zwaar?

Een keukenblad van natuursteen is erg zwaar. De materialen graniet en kwarts kunnen rond de 80 kilo per vierkante meter wegen.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is een natuursteen en komt uit de natuur. Dit pure natuurproduct is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Geen granieten keukenblad is gelijk aan elkaar, omdat elk stuk graniet uit de natuur uniek is. Ondanks dat elk stuk van elkaar verschilt, behoudt elk stuk wel zijn topkwaliteit. Graniet is een stevig, zwaar en hard materiaal. Dit materiaal is hittebestendig en krasbestendig. U kunt zorgeloos hete pannen op uw granieten keukenblad neerzetten. Wij raden u wel aan om onderzetters te gebruiken uit voorzorg.

Omdat graniet een natuurlijk product is, zijn de afgebeelde afbeeldingen op onze website altijd verschillend dan het materiaal dat we gebruiken in de fabriek.

Is het mogelijk om graniet oppervlakken te beschadigen?

Alle oppervlakken kunnen beschadigen als er een grote hoeveelheid op geplaatst wordt, zo ook bij een granieten oppervlak. Graniet bestaat uit meerdere kristallijnen, en kan daarom kapot gemaakt worden met scherpe voorwerpen, zoals een mes. Denk daarom goed na over wel materiaal het meest geschikt is voor de desbetreffende locatie. Een vierkante randprofiel biedt een betere weerstand tegen stoten, vergeleken met ronde randprofielen. Een granieten oppervlak kan tegen de hitte en krassen, maar wij adviseren u om altijd gebruik te maken van snijplanken en onderzetters uit voorzorg. Zo maximaliseert u de levensduur van het keukenblad, badkamerblad, tafelblad, vloer of wandbekledingen.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

De putjes die u kunt zien, worden gevormd door de ruimte die ontstaan is tussen de de mineraal kristallen. Op de voorbeelden ziet u slecht een deel van het blad. Hierop lijken de putjes groter, vergeleken met het gehele blad. Op een geheel blad zult u dit niet direct opmerken. Wat ook kenmerkend is aan een granieten blad, is dat er kleine scheurtjes te zien zijn. Dit is één van de kenmerken van een granieten blad en geen beschadiging. Deze kenbare scheurtjes worden gevormd door de extreme warmte die tijdens het vormen van graniet ontstaat. Hoewel een granieten blad van topkwaliteit wordt gemaakt, heeft graniet geen perfect, strak design. Dit komt door de natuurlijke uitstraling van het materiaal graniet.

Kan een granieten keukenblad de hitte van hete pannen verdragen?

Graniet ontstaat onder de aardkorst. Dit gebeurt onder een hoge druk en een extreme hitte. Doordat graniet op deze manier wordt gevormd, is het bijna niet mogelijk voor het blad om te scheuren of verkleuren door de warmte van bijvoorbeeld het klimaat. Uit voorzorg adviseren wij om onderzetters en snijplanken te gebruiken.

Kan een klein putje in een granieten blad gerepareerd worden?

Het is mogelijk om een putje te repareren. Een putje kan ontstaan door een val van een zware pan op het blad. Putjes kunnen worden gevuld met een samenstelling van gekleurde epoxyhars met granietstof. Hieruit wordt de juiste kleur gemaakt en vervolgens wordt het blad hiermee gevuld. Vergeet niet om het stof van de gevulde gastjes te bewaren, omdat deze stof wordt gevormd door de mix met het epoxyhars.

Kunnen er scheuren en barsten ontstaan in graniet?

Tijdens het maken en gebruiken van een granieten blad, ontstaan er over het algemeen geen problemen. Tijdens de levering en het installeren kunnen er zich enige complicaties voordoen als men niet voorzichtig met de bladen omgaat.

Kunnen er makkelijk vlekken ontstaan op een granieten blad?

Graniet heeft een zeer lage poreusheid factor. Graniet is een uniek product en elk stuk verschilt van elkaar. Het ene blad van graniet heeft geen last van poreusheid, terwijl het andere granieten blad vocht kan absorberen en hierdoor kunnen zwarte vlekken ontstaan. Deze vlekken kunnen ontstaan door onder andere water dat voor 30 tot 60 minuten op het oppervlak blijft liggen. Het water droogt op en zal uiteindelijk helemaal verdwijnen. De bladen van graniet worden, voordat ze de fabriek verlaten, volledig afgedicht en bepaalde bladen worden bijgewerkt.

Wat is graniet precies?

Graniet is een gesteente wat diep in de grond is gestold. Doordat graniet op deze manier is gestold, heeft dit materiaal een structuur van kristal. Graniet is gevormd door een combinatie van mica, kwarts en veldspaat. Het materiaal begint als een vloeistof dat door de hitte van het magma tot stand komt. Het hele proces vindt in de diepte van de aardkorst plaats. Uit de grond worden grote blokken gehaald en die worden vervolgens geslepen en gepolijst in smalle stukjes. Deze stukjes worden gebruikt om keukenbladen, badkamerbladen en andere producten te maken en te produceren.

Zijn granieten bladen duur?

Wij leveren bladen van zowel graniet als composiet, keramiek en terrazzo tegen de scherpste prijzen. De consument bepaald grotendeels wat de kosten voor een granieten keukenblad zijn. Kiest u voor een gewilde kleur met het standaard randprofiel en de templates die wij aanbevelen, dan zult u merken hoe laag de kosten kunnen vallen. Wij leveren in de gehele Benelux en installeren de bladen direct, indien u dit wenst. Voor een granieten blad van topkwaliteit tegen een scherpe prijs, bent u bij ons aan het goede adres.

Wat houdt graniet precies in?

Graniet is een kristallen steen die miljoenen jaren geleden is gevormd door het gesteente die op ten duur af is gekoeld in de diepte van de aardkorst. De mineralen die vrijkwamen zorgen voor de kleur, patroon en textuur van het graniet dat uiteindelijk ontstaat. Vanwege het uithardingsproces van miljoenen jaren, is graniet een hard en stevig materiaal. Een granieten blad kan een erg hoge dichtheid, waardoor er geen vloeistoffen in het blad kunnen dringen maar dit is niet altijd het geval.

Vroeger werd graniet veel in Egypte gebruikt. Zij gebruikten dit materiaal om bepaalde piramides af te werken. Ook in de Verenigde Staten is graniet een populair materiaal wat onder andere gebruikt werd voor de creatie van Mount Rushmore.

Tegenwoordig wordt graniet vooral gebruikt als materiaal voor keukenbladen, badkamerbladen en vloeren. Dit materiaal is populair geworden vanwege zijn natuurlijke, prachtige uitstraling en praktische werkingen. Een granieten blad is makkelijk te onderhouden. Daarnaast is een blad van graniet hittebestendig. U kunt hete pannen zorgeloos op het blad neerzetten. Wij adviseren u wel om gebruik te maken van onderzetters en snijplanken uit voorzorg. Vanwege de dichtheid van het materiaal, is graniet vlekbestendig en kunnen er moeilijk vloeistoffen intrekken.

KEUKENBLAD FABRIEK VEEL GESTELDE VRAGEN

Aan wie verkopen jullie?

Wij verkopen direct aan de consument, maar ook aan andere soorten klanten. Wij leveren aan onder andere: aannemers, ontwerpers, winkels en ontwikkelaars. Mocht iemand een blad van natuursteen nodig hebben, dan staan wij voor iedereen klaar.

Waarom zijn de prijzen zo scherp?

Onze prijzen zijn laag, omdat wij geen kosten hoeven te betalen aan showrooms, tussenpersonen, opslagruimtes en enorme voorraden. Door het niet hebben van deze kosten, kunnen wij u de laagste prijs aanbieden. Onze kwaliteit is daarentegen niet minder, integendeel. De bladen worden direct uit de fabriek geleverd.

In welke landen levert u?

Granietkeukenblad.be levert de bladen van graniet in zowel België als in de rest van de Benelux.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Op granietkeukenblad.be kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen. Via het formulier kunt u uw gewenste maten en de naam van de stenen doorgeven, en u zult zo snel mogelijk een offerte ontvangen met het perfecte advies. Mocht u liever uw plan met uw gegevens naar ons toe mailen, dan is dat ook mogelijk. U zult alsnog een offerte van ons ontvangen.

Waarom is het niet mogelijk om online te bestellen?

De aankoop van een keukenblad is een belangrijke investering. Het kan zo zijn dat u na uw bestelling nog aanpassingen of veranderingen wilt toepassen aan uw blad. Dit kan zorgen voor hoge kosten na uw bestelling als u nog wat wilt veranderen. Wij willen ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Wij houden contact met u, zodat uw ideale blad wordt gemaakt.

Is het mogelijk om samples te ontvangen?

Dit is mogelijk. U kunt de samples eenvoudig op onze website bestellen.

Waar zijn jullie actief?

Wij zijn in zowel België als in de gehele Benelux actief.

Hoe kunt u bij ons betalen?

Wij accepteren zowel bankoverschrijvingen als contante betalingen.

Binnen hoeveel weken wordt mijn keukenblad geleverd?

Keukenbladen worden zo snel mogelijk geleverd en geïnstalleerd. Dit zal binnen 8 weken na uw order gebeuren.

Is het mogelijk om een bestelling met aflevering te plaatsen?

Dit is wel mogelijk, mits er een aantal voorwaarden worden nagestreefd. U heeft het juiste vervoer nodig, omdat een stenen blad erg zwaar is. U moet ervoor zorgen dat het vervoer grote stukken steen en het gewicht van het blad kan dragen. Uw voertuig moet minimaal 400 kilogram kunnen dragen. Daarnaast heeft u ook een A frame nodig. Deze frame zorgt ervoor dat het blad veilig staat en het blad zo kunnen verplaatsen als het nodig is. Na het optillen van het blad zijn wij niet meer verantwoordelijk voor wat er daarna gebeurt. Mocht het blad beschadigd raken tijdens het vervoeren of tijdens het installeren, dan bent u de aansprakelijke. Wij adviseren u om het blad te laten verzorgen en installeren door onze ervaren deskundige. Het blijft uw keuze.

Kunt u een steen fabriceren die ik ergens anders heb gekocht?

Wij verzorgen geen bladen van stenen die ergens anders gekocht zijn.

Kan ik hulp krijgen bij de kleurkeuze?

Dit kan uiteraard. Wij zullen altijd betrokken zijn bij uw project en doen er alles aan om u het perfecte blad te bezorgen.

Kan ik mijn keukenblad direct gebruiken na het installeren?

U kunt het keukenblad direct gebruiken nadat het geïnstalleerd is. Wij lijmen de wastafel met een lijmmiddel. Wij adviseren u om de wastafel een nachtje te laten rusten, zodat er een sterk laagje wordt gevormd.

Wat moet ik opsturen voor een goede offerte?

Als u al een plan heeft, dan kunt u dit op papier naar ons verzenden. Het is ook mogelijk om het offerteformulier op onze website in te vullen of u kunt ons bellen. De gegevens die wij  nodig hebben, zijn uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. U kunt alles naar ons toesturen waarvan u denkt dat het van belang is.

Is de prijs voor de installatie bij de offerte inbegrepen?

Nee, dit is niet het geval. De offerte is alleen voor de levering van het blad.

INSTALLEREN – VEELGESTELDE VRAGEN

Worden de keukenbladen ter plekke gesneden en geslepen?

Nee, dit gebeurt niet ter plekke. De bladen worden door moderne machines in onze werkplaatsen op maat gesneden en geslepen. Het is niet mogelijk om dit bij de klant thuis te doen.

Zijn de voegen tussen de stukken zichtbaar?

Ja, de voegen zijn zichtbaar. De voegen zijn minder dan 3 millimeter breed.

Wordt mijn wasbak bevestigd?

Het bevestigen van uw wasbak is onderdeel van de installatie van het keukenblad. Wij verzorgen de aansluiting van de bewatering, en alles wat daarbij hoort, niet. Als er sprake is van zware producten dan moeten er tijdens of na de installatie ondersteunende frames gemaakt worden.

Sluiten jullie ook mijn wasbak aan?

Nee, dit doen wij niet. Onze installateurs hebben uitsluitend ervaring in het installeren van de bladen. Voor uw wasbak zult u een vakman moeten regelen.

Wat kan ik doen om het installatieproces te vergemakkelijken?

Een blad van graniet en kwarts is redelijk zwaar en zijn moeilijk te dragen in kleine ruimtes. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u het pad naar de bestemming van uw blad vrij maakt. Daarnaast kunt u deuren en andere dingen tijdelijk verwijderen om het installeren van het blad makkelijker te maken.

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Wij raden u aan om dit niet te doen. Bij bijstaande keukenbladen is dit niet eens mogelijk. De kastjes die onder het keukenblad worden geplaatst, mogen niet van tevoren gemonteerd worden.

Raken de muren beschadigd tijdens het installeren van het keukenblad?

Het kan weleens voorkomen dat het gips eruit wordt gehakt. We doen er natuurlijk alles aan om eventuele schade te voorkomen. Mocht u bezig zijn met schilderwerk of andere muurwerken, maak dit dan af na het installeren van het blad.

Kan ik het keukenblad zelf installeren?

Dit is mogelijk, maar wij raden u aan om de installatie te laten doen door onze ervaren installateurs, indien u dit wenst. Mocht u ervoor kiezen om het blad zelf te installeren, dan hangen daar wel enkele voorwaarden aan vast. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen voor nodig en moet u zijn voorzien van geschikt vervoer.

ONDERHOUD – VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer moet ik mijn keukenblad afdichten?

Het afdichten van uw keukenblad is erg belangrijk en u zorgt ervoor dat u nog jarenlang van het blad kunt genieten. Om een granieten keukenblad in topconditie te houden, moet het afdichten minstens twee keer per jaar gebeuren. Zo zorgt u ervoor dat het keukenblad resistent blijft. Het afdichten kan ervoor zorgen dat de kleuren veranderen. Een keukenblad van kwarts hoeft niet afgedicht te worden.

Hoe houd ik een keukenblad goed schoon?

Het schoonmaakmateriaal is een belangrijk onderdeel bij het onderhouden van een stenen keukenblad. Gebruik een schone warme doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende en bijtende schoonmaakmiddelen, zoals chloor, ammonia, schuursponzen, bleekmiddel en ammoniak.

Kan een keukenblad van steen lichamelijk beschadigen?

Steen staat bekend als een sterk en hard materiaal. Zo is dat ook met een stenen keukenblad. U moet echter wel oppassen met botte en zware voorwerpen. De randen raken over het algemeen sneller beschadigd dan het oppervlak zelf. Botte en zware voorwerpen kunnen voor krassen en gaten zorgen en zelfs voor breuk. Pas daarom op met teveel gewicht op het blad. Daarnaast kunt u schurende materialen, zoals schuursponzen, het best vermijden.

Kan een beschadigde keukenblad van steen gemaakt worden?

Dit kan tot op zekere hoogte. Krassen zijn namelijk moeilijk te verwijderen van een oppervlak van steen. Een blad van kwarts is bijna niet te repareren, in geval van schade, omdat kwarts uit één kleur bestaat en de bijpassende kleur zeer moeilijk te vinden is.

Wat kan vlekken veroorzaken op een stenen keukenblad?

Dit kan vooral komen door het gebruiken van zure en bijtende vloeistoffen, zoals azijn en citroen. Ook stoffen, zoals boter en olie, kunnen zorgen voor lelijke vlekken. Mocht u iets morsen of om laten vallen, ruim dit dan zo snel mogelijk op om de eventuele schade te minimaliseren. Wijn en alcohol kunnen ook voor vlekken zorgen. Vermijd chemische middelen, zoals verf, nagellak, nagellak remover, reinigers en ontvetters. Bij een blad van kwarts is dit geen groot probleem. Een granieten blad is poreus en moet daarom voorzichtig behandeld worden.

Kan ik vlekken van mijn granieten keukenbladen verwijderen?

U kunt vlekken weghalen. Gebruik een vlekkenverwijderaar die op water is gebaseerd. Deze vlekkenverwijderaars verwijderen vlekken van bijvoorbeeld sappen, koffie en wijn. Voor het verwijderen van vuil, zoals rook, viezigheid en vetten kunt u een alkalische ontvetter gebruiken om deze vlekken weg te halen.

Kan een stenen keukenblad tegen de hitte van hete pannen?

Dit is mogelijk, maar wij het u af. Als de hete pannen lang op uw blad staan, dan kan dat gedeelte verkleurd raken. Gebruik daar een onderlegger uit voorzorg.

Moet ik een snijplank gebruiken op een stenen blad?

Een stenen keukenblad is krasbestendig. U kunt snijden zonder een snijplank te gebruiken, maar dit is niet goed voor uw messen. De messen zullen bot worden. Wij raden u daarom aan om een snijplank te gebruiken uit voorzorg.